Digitale oplossingen

 De digitale oplossingen van Net Brussel

Net Brussel heeft als opdracht om de burgers te begeleiden in het dagelijks beheer van hun afval alsook om te opteren voor de milieuvriendelijke middelen.

Om deze twee opdrachten tot een goed einde te brengen, maakt Net Brussel gebruikt van digitale oplossingen om je in real time te informeren over de uurroosters voor het buitenzetten van de zakken en opdat je je actief kan inzetten voor een net en sereen Brussel.

In onderstaande tabbladen, de mogelijke digitale oplossingen: 
 

NET BRUSSEL STEUNT OPEN DATA

Om plaats te maken voor innovatie en creativiteit in het Brussels Gewest en om de Brusselaars een kwaliteitsservice te kunnen bieden, maakt Net Brussel een deel van zijn gegevens vrij toegankelijk (Open Data).

De gegevens waarover het gaat vind je hieronder en ook op de portaalsite van onze partner: https://datastore.brussels/web/

GAN- Kalender voor het buitenzetten van de vuilniszakken voor de ophaling van de huishoudens

Deze JSON webservice verstuurt voor een gevalideerd UrbiS-adres de dagen voor het buitenzetten van de zakken tussen 2 data verschillende productstromen. 
Ze verstuurt ook informatie over glascontainers en containerparken voor een gevalideerd UrbIS adres.

Ze beschikt ook over een functie die mogelijke adressen kan selecteren.

Deze web service vereist de handtekening van een overeenkomst tussen Net Brussel en de juridische entiteit die de gegevens wil gebruiken. Deze overeenkomst is afgeleid uit de open Licentie van het CIBG (Deze licentie werd gecreëerd op basis van de open Licentie Etalab, een missie onder gezag van de Franse eerste minister belast met het openbaar maken van publieke gegevens en de ontwikkeling van een Frans Open Data platform me de toestemming van Etalab.

www.etalab.gouv.fr - http://www.etalab.gouv.fr/article-etalab-publie-la-licence-ouverte-open-licence-86708897.html ).

Elke aanvraag voor inlichtingen of toegang moet gebeuren via Frédéric Fontaine, algemeen directeur van Net Brussel, ofwel via mail (ict@arp-gan.brussels), ofwel via een brief naar de Broquevillelaan 12 in 1150 Brussel.

GAN – Indiening van een vraag in verband met een probleem rond de huisvuilophaling of netheid in het Gewest.

Deze JSON web service maakt het mogelijk om een vraag te stellen in verband met een probleem rond huisvuilophaling of netheid in de buurt. Alle gemeenten in het Gewest, met uitzondering van Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe, zijn verbonden aan de app AlloWeb https://www.arp-gan.be/nl/reclamation

Deze web service vergt de handtekening van een overeenkomst tussen GAN en de juridische entiteit die een vraag wil indienen. Deze overeenkomst is afgeleid uit de open Licentie van het CIBG (Deze licentie werd gecreëerd op basis van de open Licentie Etalab, een missie onder gezag van de Franse eerste minister belast met het openbaar maken van publieke gegevens en de ontwikkeling van een Frans Open Data platform me de toestemming van Etalab.

www.etalab.gouv.fr - http://www.etalab.gouv.fr/article-etalab-publie-la-licence-ouverte-open-licence-86708897.html ).

Elke aanvraag voor inlichtingen of toegang moet gebeuren via Frédéric Fontaine, algemeen directeur van Net Brussel, ofwel via mail (ict@arp-gan.brussels), ofwel via een brief naar de Broquevillelaan 12 in 1150 Brussel.

 

DE RECYCLE!-APP

De Recycle!-app bundelt alle informatie over de inzameling van afval in uw gemeente.

  • Alle ophaalgegevens op uw smartphone of tablet. De handige kalender geeft u, per week of per maand, het overzicht van wanneer uw zakken buiten te zetten in uw gemeente of straat. U vindt er ook een overzicht van de sorteerregels voor PMD, glas en papier-karton.  
  • Vergeet nooit meer om uw afval buiten te zetten. Via de app kunt u ook herinneringen instellen voor het buitenzetten van de vuilniszakken in uw straat. U krijgt de avond voordien of 's morgens vroeg een reminder op uw smartphone.
  • De snelste weg naar het containerpark. Tot slot kunt u ook alle containerparken, Bebat-inzamelpunten of kringwinkels bij u in de buurt raadplegen, inclusief hun openingsuren, en de snelste weg ernaartoe.

Download de app via de AppStore of de Google Playstore.

 

INFORMATICAVEILIGHEID

Jezelf online beschermen is cybersimpel!

Bent u begaan met uw online veiligheid? Dan bent u niet alleen: uit een recent onderzoek van GfK blijkt dat 9 op 10 Belgische internetgebruikers wakker ligt van hun online veiligheid. Internetgebruikers zijn zich steeds meer bewust van de gevaren online en zien vooral virussen, hackers en identiteitsdiefstal als de grootste dreigingen. Tegelijkertijd gaf meer dan de helft (65%) van de ondervraagden aan dat ze weinig of geen kennis hebben over veilig surfen, het beveiligen van mobiele toestellen, enz.

Daarom lanceren Google en Test-Aankoop vandaag de campagne ‘Cybersimpel.be’. Op deze website kan je testen hoe goed jouw kennis is rond online security en krijg je tips om je te verbeteren. De website is opgebouwd rond 6 thema’s. Zo vind je er onder meer informatie over het beveiligen van je account, veilig online aankopen en het gebruik van wifinetwerken.

Doe de test en verbeter je online veiligheid op https://www.cybersimpel.be

Informaticaveiligheid, een zaak van iedereen !

Safeonweb geeft ons advies en waarschuwingen voor een veilig internet en een veilige informatica. Surf regelmatig naar deze site : https://www.safeonweb.be/nl